Minőség

Mindent kézben tartunk!

A biztonság veszi át a főszerepet. Az innovatív gyártóberendezések, a szigorú minőségi követelmények és a tanúsított irányítási rendszer mércét állítanak a csomagolás iparban. 
Megbízható partnereként bízza ránk csomagolandó árujának lezárását!

Technológia

A legmodernebb gyártási technológia, a folyamatos anyagvizsgálatok és a motivált dolgozók teszik lehetővé a monta csomagolási célú öntapadó ragasztószalagok rugalmas és irányadó gyártását. A legújabb technikai színvonalú gyártóberendezéseink stabil gyártási eljárásokat biztosítanak. A rétegfelhordó berendezéseink ,a mindenkori terméktől függően, pontosan 12 - 25 g/qm ragasztót visznek fel akár 18 000 m hosszú fóliatekercsre is. A "Jumbók" további feldolgozása a teljesen automata high performance vágó- és csomagolósoron, 12 – 300 mm széles és 50 – 2000 m hosszú tekercsekben történik.

Az előnyök áttekintése:

  • magas gyártási pontosság 
  • ragasztószalagjaink magas minősége
  • jövőbe tekintő partnerség a mindig jó befektetésnek köszönhetően
  • állandó újítási folyamat minden termelési szinten

Labor

A nyersanyagtól kezdve egészen a végtermékig folyamatosan és lelkiismeretesen vizsgáljuk laborunkban az összes gyártási szinten át. A nemzetközileg kidolgozott tesztelési eljárások és a speciálisan kifejlesztett gyakorlati tesztek a mértékadóink.

Itt részleteket talál a monta standard tesztelési eljárásairól.

Mi a fontos az optimális kartonzáráshoz?

  • Ragasztóerő / adhézió
    A ragasztóerő kiértékelését a kartonon való megtapadás (azonnali tapadás/tack) és nyírószilárdság határozza meg. Csupán az acélon mért magas ragasztóerő értékek még nem garantálnak tartós kartonzárást. Az alacsony ragasztóerő érték nem feltétlenül jelent rossz minőségű ragasztószalagot. A kartonon mért ragasztóerő, tapadósság és nyírószilárdság kiegyensúlyozott együtthatása a mérvadó a problémamentes kartonzáráshoz.

  • Tapadósság (azonnali tapadás/tack)
    A rolling-ball teszttel megállapított tapadósság a kezdő ragasztási erőt adja meg. A tack-értéket nem lehet egyértelműen interpretálni a ragasztóerőtől és a nyírószilárdságtól függetlenül. A jó rolling-ball -érték mérsékelt ragasztót jelent, amely a kartonszálak köré illeszkedik az applikálás után. Például az akril ragasztószalagok jó tack-eredményekkel rendelkeznek minimális nyírószilárdság mellett. A karton lezárásnál ezért a maximális rápréselési nyomás és a maximális 24 órás fennmaradás a fontos.

  • Nyírószilárdság a kartonon
    Egy ragasztószalag nyírószilárdságának megfelelő értékelése csak a ragasztóerő, tapadósság és a kartonminőség egyidejű figyelembe vételével lehetséges.

  • Karton
    A karton felülete ne tartalmazzon elválasztóanyagot, mint például a szilikon, viaszok, valamint száraz és pormentes legyen. Ügyelni kell a helyes stancolásra, a kifogástalan falcra valamint a pontos ragasztásra.
  • Présnyomás
    Az angol nyelvterületen "pressure sensitive tapes" (PST) kifejezésként említik, ha csomagoló ragasztószalagokról van szó. A PST kifejezi, hogy a ragasztószalagokat rányomással kell felvinni. A rányomás által a ragasztómassza összekötődik a kartonfelülettel és lehetővé teszi a megbízható kartonzárást. A kézi kartonzáró használatánál ügyelni kell a megfelelő rányomásra amikor felhelyezik a szalagot a pánttal együtt a teljes kartonhosszon és a homlokoldalon. Az automatikus kartonzárásnál a rányomást a gép szabályozza.

  • Alkalmazási hőmérséklet
    Túl alacsony alkalmazási hőmérsékletnél a ragasztó törékennyé válik. Túl magas alkalmazási hőmérsékletnél a ragasztó elkenődik. Annak ellenére, hogy extrém magas hőmérsékleten dolgozták fel a natúrkaucsuk alapú ragasztószalagot, a tartós lezárás feltétele, hogy szobahőmérsékleten alkalmazzák.
<a href="fileadmin/user_upload/dokumente/downloads/Broschuere_Pruefmethoden_EN.pdf" target="_blank">Test methods (PDF)</a>

Környezet

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés szilárdan beépült a vállalat politikájába. A rendszeresen megtartott belső és külső átvilágítások igazolják a hatóságok előírásainak és a jogi határozatoknak a betartását. 

Mit jelent a fenntarthatóság a monta számára? 

  • felelősségteljes bánás a természetes erőforrásokkal 
  • a környezetvédelmi szempontokkal összeegyeztethető termelőanyagok és eljárások következetes kiválasztása
  • a dolgozóknak belső és külső képzések biztosítják a felelősségteljes, környezettudatos irányultság elsajátítását

Energy

When manufacturing our products, we always strive for energy-efficient solutions. Our suppliers and contract partners are actively involved in this process. As a future-oriented company, the idea of sustainability is firmly established at monta. Thoughtful energy management plays a major role in our corporate culture. We encourage the personal initiative of our employees to make their own contributions. Because nobody knows these processes better than the people who implement them every day. We have a positive attitude towards the strict guidelines of the energy management system, since they help us to do business even more efficiently. More than anything else, legal minimum requirements mean a challenge to monta – to surpass them whenever possible.

Our energy principles:

  • long-term reduction of energy consumption
  • economical use of energy
  • optimisation of energy efficiency in a continuous improvement process

Tanúsítványok

Minőség minden szinten!
A technológiai szaktudásunkkal és elkötelezett dolgozóinkkal együtt teljesítjük a szigorú minőségi követelményeket. Ebben segít a tanúsított minőségirányítási és környezetirányítási rendszerünk, melynek következetes megvalósítása és folyamatos finomítása a vállalat minden területére kiterjed. Tanúsított rendszerével az energiahatékonyság területén is mérföldkövet helyezett el a ragasztószalag szakmában a monta. 

A monta kitüntetései:

  • 1996 óta rendelkezik a DIN EN ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási tanúsítvánnyal
  • 1999 óta rendelkezik a DIN EN ISO 14001 szerinti környezetvédelmi tanúsítvánnyal
  • 2015 óta rendelkezik a DIN EN ISO 50001 szerinti energetikai tanúsítvánnyal
  • 2017, AEO-C engedély egyszerűsített vámeljáráshoz

A minőségi, környezetvédelmi és energetikai követelményeket rendszeresen megtartott átvilágításokkal ellenőrizzük és aktualizáljuk.